Tulpini similare, origini diferite

În urma documentării a peste 41.000 de mutații ale virusului Sars-CoV-2, s-a observat că tulpini similare pot apărea în spații geografice diferite, ceea ce poate pune sub semnul întrebării măsurile de închidere a granițelor ca măsură de protecţie împotriva răspândirii respectivelor tulpini. Drept explicaţie pentru acest fenomen, oamenii de știință oferă interpretarea cunoscută drept „convergența evoluției”, observată şi la alte organisme. Cele mai multe mutații duc la schimbări inofensive, însă câteva sunt îngrijorătoare; de exemplu, tulpinile identificate în California (SUA), Marea Britanie și Africa de Sud sunt mai contagioase, având potenţialul de a schimba, în mod dramatic, evoluţia pandemiei. Până acum, în România a fost depistată doar tulpina din Marea Britanie, dintre cele câteva care circulă deja mai peste tot în lume.

Citește mai mult:
digi24.roMutațiile, noua provocare a pandemiei: „Cu cât se transmite mai mult, cu atât va da tulpini variate și va duce la o evoluție dramatică”·
reginamaria.roCOVID-19: cum a evoluat noul coronavirus dupa aproape 1 an 

Un comentariu la “Tulpini similare, origini diferite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.