Tehno Impact: Timpul petrecut pe Instagram – dăunător pentru adolescenți?

Studiile realizate de Facebook în ultimii trei ani arată efectele pe care timpul petrecut pe Instagram îl are asupra psihicului adolescenților. Sunt afectate cu precădere adolescentele, punându-se în discuție modul în care acestea sunt influențare negativ de conținutul promovat de Instagram. 32% dintre fetele care au luat parte la studii au afirmat că în perioadele în care se simt inconfortabil cu propria imagine, Instagram le acutizează starea de nemulțumire. În aceeași situație se află și 14% dintre băieți.

Pornind de la rezultatele publicate, a fost inițiată discuția despre poziția Facebook și modul în care gestionează aspectele sensibile cu potențial negativ asupra utilizatorilor. În ce măsură este preocupată compania să rezolve astfel de probleme, dat fiind că 40% dintre utilizatorii Instagram au sub 22 de ani? Facebook afirmă că nu consideră îngrijorătoare rezultatele, ținând cont că o mare parte dintre tineri nu sunt puși în pericol de conținutul existent pe Instagram. O versiune a aplicației pentru copiii sub 13 ani este în lucru și urmează să fie lansată.

Dezbaterea privind siguranța utilizatorilor are în vedere toate aplicațiile deținute de Mark Zuckerberg, arătând complexitatea fenomenului. Facebook cercetează constant interacțiunile utilizatorilor și propune modificări ce pot face din platformă un loc mai sănătos și mai sigur. Odată implementați noii algoritmi, aceștia îți pot dovedi în timp eficiența, sau, dimpotrivă, efectele negative.

Citește mai mult:

cnbc.com: https://www.cnbc.com/2021/09/14/facebook-documents-show-how-toxic-instagram-is-for-teens-wsj.html

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.