Tehno Impact: Tehnologiile anului 2022

Nature.com a realizat o selecție a celor mai importante demersuri tehnologice ce merită a fi urmărite pe parcursul anului 2022. Acestea sunt:

  1. Secvențierea completă a genomului uman: Până de curând, 10% din genomul uman era încă necunoscut. O echipă complexă de cercetători americani a publicat anul trecut un rezumat al unei secvențieri complete a unui genom uman, urmând ca recentele descoperiri să fie dezvoltate pe parcursul acestui an.
  2. Soluții pentru determinarea structurii proteinelor: Cercetătorii au beneficiat în ultimii doi ani de instrumente oferite de Inteligența Artificială care să le permită să determine structura proteinelor cu o viteză și o rezoluție fără precedent.
  3. Simularea cuantică: Se dezvoltă deja simulatoare cuantice manevrate de Inteligența Artificială care ar putea fi disponibile la nivel comercial în curând, contribuind la realizarea de computere de tip cuantic.
  4. Terapii genetice țintite: Tehnologia medicală face progrese remarcabile în cercetările ce utilizează medicamente pe bază de acid nucleic, încercând să obțină o lărgire a listei de țesuturi pentru care pot fi aplicate astfel de tratamente.
  5. Diagnosticare bazată pe CRISPR: sunt realizate studii pentru dezvoltarea proceselor de diagnosticare bazate pe CRISPR, astfel încât aplicabilitatea sistemului să fie mărită.

Citește mai mult:

www.nature.com: Seven technologies to watch in 2022

 

137 thoughts on “Tehno Impact: Tehnologiile anului 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.