Tehno Impact: Rezolvă mașinile electrice problemele de mediu și de siguranță?

Mașinile electrice și cele care nu mai au nevoie de șofer au venit la pachet cu promisiunea că vor contribui la siguranța planetei, că vor asigura un mediu mai puțin poluant. Rămâne, însă, o întrebare importantă: ce putem face pentru a reduce dependența de mașini? A folosi mașini mai prietenoase cu mediul nu rezolvă probleme precum: poluarea aerului, traficul tot mai aglomerat, decesele cauzate de accidente rutiere. Facilitățile nou create pentru proprietarii de mașini pot duce la un grad mai mare de utilizare. Putem folosi mașinile mai mult timp și pe distanțe mai mari. Specialiștii și militanții pentru mediu îi îndeamnă pe producători să gândească mașini mai eficiente energetic și mai sigure, iar pe utilizatori îi sfătuiesc să își îndrepte atenția și către alte mijloace de transport mai puțin poluante (biciclete, mijloace de transport în comun etc.).

Citește mai mult:

www.bloomberg.com: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-10-12/the-dangerous-promise-of-the-self-driving-car?sref=Qk91czAc

www.nytimes.com: https://www.nytimes.com/2021/11/03/technology/electric-vehicles-driverless-cars.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.