Tehno Impact: Pot provoca mesajele de ură din online violențe în viața reală?

De-a lungul timpului, statul Myanmar a fost afectat de numeroase conflicte în care au fost implicate minoritățile etnice. Recent, refugiații rohingya (minoritate etnică musulmană) au depus plângere comună împotriva Facebook, atrăgând atenția asupra efectelor negative și extrem de periculoase pe care mediul online îl poate avea asupra realităților zilnice. Concret, compania americană este acuzată că a permis propagarea mesajelor de ură împotriva grupului etnic, iar algoritmii săi au întreținut dezinformarea și ideologiile extremiste, provocând acțiuni violente în lumea reală. Sunt pretinse despăgubiri record de 150 miliarde de dolari. Peste 730.000 de musulmani rohingya au fugit în 2017 din Myanmar după o represiune militară foarte violentă. Anchetele derulate în ultimii ani au dovedit existența conținutului bazat pe ura împotriva musulmanilor. Există peste 1000 de exemple de materiale vizuale pe acest subiect care au circulat în mediul online din Myanmar în timpul violențelor împotriva minorității rohingya.
Facebook se apără făcând apel la Secțiunea 230 (lege a internetului din SUA), care prevede că platformele online nu sunt răspunzătoare pentru conținutul creat și distribuit de terți.

Citește mai mult:
bbc.com –  Rohingya sue Facebook for $150bn over Myanmar hate speech
theguardian.com – Facebook put profit before Rohingya lives. Now it must pay its dues

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.