Tehno Impact: O nouă tehnologie neuronală

Tastaturile ar putea fi pe cale de dispariție, demonstrează un implant neuronal ce poate recepționa intenția unei persoane paralizate de a scrie. Dispozitivul, care a fost atașat prin 200 de electrozi creierului unei persoane ce și-a pierdut capacitatea de mișcare, a citit și tradus cu succes gândul de a scrie de mână în litere digitale. În trecut, o persoană paralizată era asistată de un sistem controlat de ochii acestuia – un sistem greoi, cu o viteză de 25 de caractere pe minut. Noul dispozitiv, care recepționează activitatea din cortexul motor, atinge o eficienţă de până la 90 de caractere pe minut, cu o acuratețe de până la 99% atunci când este asistat de un sistem de auto-corectare. Tehnologia nu este definitivată pentru a fi aplicată pe scară largă, dar are un potențial considerabil, relatează cercetătorii, saltul de performanță față de modelul anterior fiind promițător. Este probabil ca studiul să motiveze din ce în ce mai multe companii să comercializeze astfel de tehnologii.

Citește mai mult:

Spectrum.ieee.org – How Do Neural Implants Work?

128 thoughts on “Tehno Impact: O nouă tehnologie neuronală

  1. Erecprime spune:

    I’ve learn a few just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you place to make this type of magnificent informative web site.

  2. Prostadine spune:

    Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.