Tehno Impact: Noutăți din sfera Inteligenței Artificiale

Inteligența Artificială este tot mai prezentă în toate ariile de activitate, aducându-și substanțial contribuția la noile descoperiri care duc la dezvoltarea societății și creșterea calității vieții. Din categoria noutăților din acest domeniu, în ultimele zile ne-au atras atenția următoarele știri:

În primul rând, divizia de Inteligență Artificială a Google a anunțat că a reușit controlul unui reactor de fuziune nucleară de mari dimensiuni. Echipa Google DeepMind AI declară că a antrenat un simulator care să gestioneze activitatea reactorului, în principal să testeze componenta hardware și componenta software, dar și coexistența acestora. Progresele sunt încă în faza de experiment, dar rezultatele arată că, în curând, Inteligența Artificială ar putea gestiona cu succes astfel de reactoare.

Cea de-a doua veste vine din domeniul fețelor umane generate sintetic. Tehnologia a evoluat atât de mult în această direcție, încât, în prezent, fețele construite de Inteligența Artificială și generate de un calculator sunt tot mai greu de diferențiat de chipul unei persoane reale. Un studiu realizat la Universitatea din California a dovedit că oamenii obișnuiți pot diferenția un chip real de unul artificial într-o proporție mai mică de 50%. Acest fapt poate avea efecte negative în societate, adesea fiind folosite astfel de chipuri fictive pentru infracțiuni în mediul online.

Citește mai mult:
nature.com – Seven technologies to watch in 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.