Tehno Impact: Inteligența Artificială în acțiuni militare

New York Times a documentat într-un raport modul în care tehnicile militare au avansat și se folosesc de Inteligența Artificială pentru a-și îndeplini misiunile. Concret, publicația arată modul în care Israelul a reușit exterminarea unui inamic, omul de știință Mohsed Fakhrizadeh, prin utilizarea unei mitraliere controlate de la distanță. Atacul israelian împotriva cercetătorului în domeniul nuclear a reprezentat o premieră pentru utilizarea unei arme de înaltă tehnologie. Denumită „robot ucigaș” și ghidată prin satelit, arma a fost echipată cu Inteligență Artificială și mai multe camere video. Acțiunea nu a durat mai mult de un minut și a fost planificată imediat după ce Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iran.

Citește mai mult:

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-assassinated-top-iran-nuclear-scientist-killer-robot-mossad-trump-fakhrizadeh-1.10217456

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.