Tehno Impact: Europa: investiții în fabricarea de semiconductori

Criza semiconductorilor reprezintă o problemă importantă pentru sectoarele industriale și tehnologice din întreaga lume. Cu atât mai mult, Europa îți dorește să crească gradul de independență față de marile lanțuri producătoare de microcipuri. Iar soluția pare a fi una singură: să nu mai depindă de companiile de pe alte continente și să își creeze propria industrie. Astfel,  UE a prezentat la începutul lunii un plan de 43 miliarde de euro pentru susținerea sectorului de producție a microcipurilor. Europa își propune să devină lider pe această piață până în 2030 și să vină în ajutorul statelor europene, în special a celor care dețin controlul unor industrii afectate de criza semiconductoarelor (cum ar fi industria producției de mașini).

Specialiștii pun la îndoială planul UE, dat fiind că până acum a eșuat în a-și atinge țelurile în domeniul industriei tehnologiilor, iar avansul luat de SUA și China este greu de recuperat. Acestea din urmă au capacitatea de a investi financiar mai mult comparativ cu Europa, iar tehnologiile utilizate sunt superioare. Planul UE este acela de a oferi subvenții și ajutoare financiare pentru a stimula companii mari să deschidă fabrici în Europa. Însă, pentru aceste fonduri, firmele trebuie să îndeplinească o serie de condiții considerate a fi greu de acceptat de către companii mari, stabile financiar, care pot evolua și fără un ajutor extern.

Citește mai mult:
politico.com – Europe has a chips plan – here are 6 things that could kill it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.