Tehno Impact: Cine stăpânește datele stăpânește lumea

Datele colectate online reprezintă, conform experților, noua armă a statelor puternice. Inteligența Artificială poate fi dezvoltată doar cu ajutorul bazelor de date – de aici importanța crucială a colectării și gestionării acestora. Statele care vor avea mai multe informații, vor avea tehnologii mai dezvoltate. În acest moment, lupta se dă între China și Statele Unite, cu precizarea că evaluările prezente indică drept posibil câștigător statul asiatic. Europa abia s-a lansat în această nouă cursă pentru viitor. Competiția secolului al XXI-lea să dă pentru valorificarea datelor, pentru a asigura avantaje comerciale, tehnologice și militare.

The New York Times pune în discuție o temă sensibilă: practicile din China în ceea ce privește colectarea, stocarea și gestionarea datelor. Competiția pare inegală, iar Statele Unite sunt forțate să găsească în viitorul apropiat o soluție pentru acest decalaj al practicilor, cu atât mai mult cu cât un procent relevant din datele valorificate de China au legături directe cu America.

Citește mai mult:
nytimes.com – The Most Powerful Data Broker in the World Is Winning the War Against the U.S.
theguardian.com – Data, not arms, the key driver in emerging US-China cold war

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.