Pe urmele fake-ului: Volumul „Plandemic”, în curând pe Amazon

Începând cu 31 august 2021, Amazon promite să ofere publicului larg volumul „Plandemic: The Incredible True Story about the Most Banned Documentary in History”, versiunea sub formă de carte a celor două documentare – Plandemic și Plandemic Indoctornation – centrate pe teoriile conspirației cu privire la pandemia de COVID-19. Cartea este editată de Mikki Willis, realizatorul celor două documentare care au făcut turul rețelelor sociale anul trecut şi au fost vizionate de milioane de oameni. În urma unor verificări amănunțite, cele două producţii au fost eliminate de pe platformele de social media ca urmare a faptului că promovau afirmații demonstrat false sau înșelătoare cu privire la mai multe aspecte legate de pandemie, precum gravitatea îmbolnăvirilor, necesitatea şi efectele vaccinării, sau metodele de tratament.

Ideile din cele două documentare care stau la baza cărții au fost demontate în repetate rânduri. Cu toate acestea, Amazon plasează cartea în categoria cărților științifice, mai exact în topul cărților de virusologie și imunologie. Unele voci susțin că Amazon profită de pe urma succesului înregistrat de cele două documentare și că, în pofida încercărilor companiei de a limita dezinformarea pe subiecte ce țin de COVID-19, pe Amazon se vând în continuare mai multe volume care propagă conținuturi înșelătoare legate de pandemie. În plus, există studii care demonstrează că algoritmii Amazon oferă recomandări către produse care includ conținut înșelător despre vaccinurile împotriva COVID-19.

Citește mai mult:

nytimes.comHow the ‘Plandemic’ Movie and Its Falsehoods Spread Widely Online

abc.net.auMillions view viral Plandemic video featuring discredited medical researcher Judy Mikovits

theconversation.comCoronavirus, ‘Plandemic’ and the seven traits of conspiratorial thinking

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.