Pe urmele fake-ului: Un citat fals preluat de pe un site de satiră a fost atribuit unui lider din Australia

O imagine în care era indicată declarația premierului statului Victoria, Daniel Andrews, a circulat timp de mai multe zile pe Facebook și a adunat mii de reacții și distribuiri. În contextul noilor măsuri de restricție impuse în mai multe state, liderului australian i-a fost atribuit un citat fals în care acesta ar fi afirmat că „se pot evita foarte multe probleme, dacă oamenii vor înceta să insiste să își mai apere drepturile.”

Citatul a fost, de fapt, preluat de pe un site care publică articole satirice, însă imaginea a reușit să inducă în eroare persoanele de pe rețelele sociale. Oficialii guvernului statului Victoria au confirmat că declarația nu aparține premierului.

 

Sursă fotohttps://factcheck.afp.com/australian-state-leader-misquoted-misleading-facebook-posts-which-shared-satirical-article-fact

De multe ori știrile false și articolele satirice pot fi confundate. În conținutul său, o satiră poate face apel la parodie, metaforă sau distorsionarea realității, asemănător cu conținutul știrilor false. De reținut că articolele satirice sunt publicații de umor și ironie, în care faptele reale sunt exagerate sau ridiculizate.

Citește mai mult: 

eu.usatoday.com – Fact check: Claim that Biden called the Second Amendment ‘obsolete’ is satire

theconversation.com – Too many people believe satirical news is real

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.