Pe urmele fake-ului: Studiu: Tinerii, cei mai predispuși să creadă în dezinformarea despre COVID-19 

Un nou studiu arată că americanii cu vârste între 18 și 24 de ani sunt mai predispuși să creadă  în informațiile false cu privire la originea, căile de transmitere sau severitatea coronavirusului. La realizarea studiului au participat 21.196 de persoane, iar rezultatele au arătat o fragmentare clară a răspunsurilor pe categoriile de vârstă. Respondenții cu vârsta între 18 și 24 de ani prezintă o posibilitate de 18% de a crede într-o afirmație falsă, în comparație cu 9% pentru cei cu vârsta de peste 65 de ani.

Sursă grafc: https://www.nytimes.com/2020/09/23/technology/young-people-more-likely-to-believe-virus-misinformation-study-says.html

Noul studiu vine în contradicție cu concluziile altor cercetări ştiinţifice care au arătat că persoanele cu vârsta de peste 65 de ani ar fi de șapte ori mai predispuse să disemineze informații false, în comparație cu cei din categoria 30-44 de ani.

Citește mai mult: 

axios.com – Gen Z is eroding the power of misinformation

nytimes.com – Getting wise to fake news

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.