Pe urmele fake-ului: Rețea globală de dezinformare, prezentă de 15 ani la Bruxelles

Echipa de cercetători EUvsDisinfo a descoperit o  rețea vastă de dezinformare care a țintit UE și ONU prin promovarea intereselor Indiei și care activează încă din 2005. Campaniile de manipulare și dezinformare au înglobat peste 750 de surse media și site-uri de știri false, jurnaliști fictivi sau date de contact inexistente. Datele arată că operațiunile s-au bazat pe „reînvierea” unor ONG-uri și publicații media care și-au încetat activitatea ori folosirea numelor unor persoane publice decedate. Eforturile complexe au țintit liderii și instituțiile UE și au fost orientate către răspândirea unor narațiuni anti-Pakistan, anti-China, promovarea unei imagini pozitive a Indiei și discreditarea statelor care intră în conflict cu această țară.

Citește mai mult:
bbc.com – The dead professor and the vast pro-India disinformation campaignreuters.com – Pakistan accuses India of funding disinformation campaign in EU

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.