Pe urmele fake-ului: Pericolul dezinformării despre schimbările climatice

Cel mai recent raport al Panelului Interguvernamental pentru Schimbările Climatice (Intergovernmental Panel on Climate Change) este descris drept ”un cod roșu pentru umanitate”. Concluziile sale, fundamentate pe dovezi științifice de ultimă oră, arată că fereastra de acțiune împotriva încălzirii tot mai rapide a planetei se îngustează dramatic. De la ultimul raport din 2014, oamenii de știință au devenit tot mai siguri că trecem în stadiul de criză climatică, iar activitatea umană este indicată drept cauza sigură a încălzirii accentuate și a fenomenelor meteo extreme.

În acest moment de cotitură, se duce o bătălie asupra interpretărilor publice privind cauzele crizei climatice și soluțiile ce se impun.  Există riscul ca informațiile false sau înșelătoare cu privire la schimbările climatice să întârzie luarea unor măsuri politice necesare, dar greu de acceptat, deoarece vor impune restructurarea activităților economice și sociale. Conform cercetătorilor, în spatele campaniilor de dezinformare se află uneori grupuri de interese, cum ar fi companiile petroliere, iar  rețelele sociale nu au limitat suficient acest fenomen. În plus, tehnicile de dezinformare despre schimbările climatice se adaptează pentru a deveni mai persuasive la nivel local.

Citește mai mult:

futurium.ec.europa.eu/Handling climate disinformation

https://www.sciencenews.org/Climate change disinformation is evolving. So are efforts to fight back

3 comentarii la “Pe urmele fake-ului: Pericolul dezinformării despre schimbările climatice

  1. tlovertonet spune:

    obviously like your web site but you have to test the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the reality nevertheless I will definitely come back again.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.