Pe urmele fake-ului: Părinți, atenție la activitățile online ale copiilor voștri!

Părinți, atenție la activitățile online ale copiilor voștri!

Guvernul francez pregătește un nou proiect de lege destinat siguranței copiilor. Proiectul prevede ca toate dispozitivele electronice (computere, telefoane, console de jocuri și tablete) să aibă instalate programe prin care părinții să poată supraveghea activitatea copiilor pe respectivul dispozitiv. Principalele riscuri pentru copii sunt: expunerea la un conținut neadecvat vârstei (de la pornografie până la reclame la jocuri de noroc sau mesaje care incită la autoagresiune), interacțiunea cu prădători sexuali și alt tip de agresori care încearcă să profite de credulitatea copilului dumneavoastră și expunerea la acte de violență sau de hărțuire online (cyberbullying).
Dacă doriți să vă ajutați copiii să navigheze printre aceste pericole, vă recomandăm câteva intervenții. Învățați-i ce reprezintă informațiile personale și faptul că nu trebuie niciodată să le dezvăluie necunoscuților pe internet. Arătați-le cum să securizeze conturile pe rețelele sociale și supravegheați discret activitatea lor pe aceste rețele. Spuneți-le ce tip de comportamente online nu sunt normale, pentru a putea recunoaște tentativele de hărțuire sexuală sau de altă natură. Încurajați-i să vă semnaleze orice situație de acest tip imediat, fără frica de consecințe.

Citește mai mult:
privacyhub.cyberghostvpn.com – Internet Safety Guide for Kids

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.