Pe urmele fake-ului: Noi organisme de reglementare în țările europene

Începutul anului marchează lansarea a două noi organisme cu atribuții în combaterea dezinformării și  reglementarea spațiului digital. Suedia a creat Agenția de Apărare Psihologică (Psychological Defence Agency), care să lupte împotriva strategiilor de război psihologic. Misiunea acesteia este de a identifica dezinformarea și de a o combate prin educație și alte măsuri de creștere a rezilienței societății. Agenția reprezintă încununarea eforturilor prealabile ale guvernului suedez de a reacționa în fața campaniilor de influențare realizate de agenți statali străini în ultimii ani.

Franța a lansat o nouă instituție de reglementare media, Arcom, rezultată din fuzionarea a două organisme deja existente, unul de reglementare a audio-vizualului (CSA) și unul de luptă împotriva pirateriei (Hadopi). Competențele Arcom se extind, pe lângă supravegherea mass media tradiționale, asupra serviciilor de streaming video, cum este Netflix, și platformelor digitale. În perioada electorală care urmează, Arcom va fi responsabilă cu aplicarea regulilor privind timpul de expunere a candidaților și a susținătorilor acestora în mass-media audiovizuale.

Citește mai mult:
thoughtco.com – An Introduction to Psychological Warfare
supchina.com – Beijing’s cyber watchdog issues new data and algorithm rules

3 comentarii la “Pe urmele fake-ului: Noi organisme de reglementare în țările europene

  1. dobry sklep spune:

    Admiring the persistence you put into your site and detailed information you offer.
    It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated
    rehashed information. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds
    to my Google account. I saw similar here: Sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.