Pe urmele fake-ului: Negarea schimbărilor climatice, în avantajul companiilor petroliere

Directorii executivi ai marilor companii petroliere vor primi citații din partea Congresului Statelor Unite. Anunțul a fost făcut la finalul unei audieri în Congres, prima în cadrul căreia reprezentanții companiilor petroliere au fost chestionați sub jurământ în legătură cu suspiciunea că ar încerca să influențeze conversația publică despre schimbarea climatică. În ciuda tentativelor recente de a-și îmbunătăți imaginea, companiile sunt acuzate că sprijină grupuri de lobby care neagă schimbarea climatică și încearcă să împiedice adoptarea măsurilor legislative de combatere a acesteia.

Deși tot mai multe persoane conștientizează efectele dramatice ale schimbărilor climatice, acestea pot fi induși în eroare de campaniile pe marginea acestui subiect. Un sondaj realizat în Marea Britanie a descoperit că narațiunile înșelătoare care îi păcălesc pe cei mai mulți respondenți se referă la presupusa lipsă de consens a oamenilor de știință privind cauzele schimbării climatice. Un sfert dintre respondenți au admis că nu verifică informațiile despre acest subiect. Prin urmare, oamenii trebuie ajutați să facă diferența mai bine între informațiile credibile și cele înșelătoare cu privire la schimbările climatice. Activitățile de fact checking și comunicarea preventivă care demontează cele mai frecvente narațiuni înșelătoare pot fi deosebit de utile în acest proces.

Citește mai mult:

eu.usatoday.com – Fact check: Scientific consensus says humans are dominant cause of climate change

theconversation.com – The five corrupt pillars of climate change denial

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.