Pe urmele fake-ului: Dezinformarea atribuită surselor care provin dinspre Rusia, într-o „continuă schimbare și adaptare”, potrivit New York Times 

Potrivit New York Times, tacticile, tehnicile și procedurile (TTP) de manipulare informațională ce pot fi atribuite surselor de proveniență rusească devin tot mai complexe și mai dificil de combătut. O analiză recentă arată că cele mai comune campanii de dezinformare lansate dinspre acest spațiu sunt concepute să amplifice unele vulnerabilități și teorii ale conspirației locale pentru a genera haos și panică.Eforturile de manipulare informațională acoperă areale largi ale spațiului digital, de la tacticile de micro-influență, prin crearea unor conturi false care administrează pagini și grupuri ce promovează dezinformare, până la cooptarea unor lideri sau activiști locali autentici care comunică anumite mesaje sau instigă la proteste.

Citește mai mult:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.