Pe urmele fake-ului: Afirmații înșelătoare despre vaccinarea împotriva COVID-19

Săptămâna trecută a circulat pe rețelele sociale un anunț care avertiza, în mod eronat, că vaccinul anti-COVID este „un medicament experimental”, iar campania de vaccinare, „o acțiune militară specifică”. Ministerul Apărării Naționale a publicat o dezmințire în care sunt demontate aceste afirmații.Care este informația înșelătoare?
Aceste afirmații se bazează pe interpretarea eronată a faptului că MAPN şi MAI au un rol suport, prin asigurarea resurselor logistice necesare pentru stocarea și distribuția vaccinului. În schimb, potrivit anunțurilor oficiale, vaccinarea se va realiza exclusiv de către personalul medical și nu va fi obligatorie.Siguranță – da, experimente – nu!
Niciun vaccin nu poate fi administrat în UE înainte de a fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, iar autorizarea se face numai dacă sunt parcurse cu succes toate testele clinice. Se monitorizează respectarea tuturor condițiilor prevăzute de normele și legile existente, și în mod special cele privind siguranța.

Citește mai mult:
ema.europa.eu – European Medicines Agency: COVID-19 vaccines: development, evaluation, approval and monitoring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.