Newsletterul Green ANTI-FAKE: Turbina eoliană gigant, capabilă să producă într-o singură zi necesarul de energie pe 33 de ani al unei gospodării standard

Citește întregul fact checking aici.

Newsletterul Green ANTI-FAKE: Turbina eoliană gigant, capabilă să producă într-o singură zi necesarul de energie pe 33 de ani al unei gospodării standard

Imaginează-ți că o singură turbină eoliană este capabilă să producă, în numai 24 de ore, necesarul de energie pe 33 de ani al unei gospodării standard sau să asigure alimentarea unui automobil Tesla suficient pentru a parcurge o distanță de 1,8 milioane de km. Prezentat recent de concernul Siemens Gamesa, prototipul acestei turbine gigant are diametrul palelor de 222 metri și dispune de o tehnologie revoluționară numita High Wind Ride Through (HWRT), ce reduce puterea de rotație pe măsură ce viteza vântului depășește limita, continuând să producă energie. Modelul este deja folosit cu succes în Marea Britanie în câteva parcuri eoliene offshore și se conturează ca o alternativă solidă la combustibilii fosili. Datorită noilor tehnologii, suprafața necesară acestor parcuri eoliene situate în mări și oceane se va reduce semnificativ și astfel, vor afecta mult mai puțin ecosistemele marine și grupurile de păsări migratoare. Emisiile de carbon scăzute și impactul redus asupra mediului fac din energia eoliană o soluție potrivită pentru combaterea schimbărilor climatice. În ritmul acesta, este posibil să vedem în curând parcuri eoliene relativ mici, dar capabile să susțină din punct de vedere energetic țări întregi.

Citeste mai mult:
medium.com – The Record Breaking Wind Turbine With Game-Changing Technology

O nouă tehnologie ce ar putea revoluționa transportul urban

Compania elvețiană Morand a dezvoltat o baterie pentru mașinile electrice mici, ce se încarcă în doar 72 de secunde, chiar mai rapid față de mașinile care funcționează pe bază de carburanți. Noul sistem, numit eTechnology, se bazează pe o tehnologie hibridă ce utilizează ultracondensatori. Pe lângă timpul scurt de încărcare, bateria oferă și o durată de viață superioară bateriilor litiu-ion folosite în mod tradițional la alimentarea vehiculelor electrice. O baterie cu astfel de calități ar putea stimula masiv adoptarea vehiculelor electrice în orașele medii și mici, contribuind astfel la tranziția către energie verde.

Citeste mai mult:
interestingengineering.com – A game-changing new hybrid EV battery recharges in only 72 seconds

#CrizaClimaticăNeAmenințăExistențaPeAceastăPlanetă

„Schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare la adresa scurtei noastre existențe pe această planetă. Nimeni nu va putea scăpa de efectele sale.” – Mark Ruffalo, actor și activist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.