Newsletterul Green ANTI-FAKE: Super-plantele de apartament, o soluție eficientă de purificare a aerului

Citește fact checking-ul complet aici.

Schimbările climatice se anunță mult mai costisitoare pe plan financiar și uman decât au prevăzut economiștii

Deși încălzirea globală reprezintă o amenințare existențială la adresa omenirii, majoritatea liderilor globali continuă să trateze criza climatică ca pe problemă de politici publice ca oricare alta. O astfel de abordare a schimbărilor climatice strict din perspectivă financiară e foarte influentă și poate avea efecte devastatoare pe termen lung. Spre deosebire de avertizările sumbre ale climatologilor, previziunile economice construite pe modele matematice sunt mai optimiste și resping măsurile urgente. Potrivit abordărilor economice de acest tip, schimbările climatice vor avea probabil un impact limitat asupra economiei și bunăstării umane în secolul al XXI-lea. Înțelegerea crizei climatice de către liderii politici exclusiv în termeni financiari/ economici, în dauna efectelor asupra sănătății, de exemplu, poate duce la întârzierea aplicării unor măsuri climatice cruciale, întârziere care ar putea avea efecte catastrofale pentru pentru viitorul omenirii.

Citeste mai mult:

openmindmag.org – What Is the True Cost of Climate Change?

Super-plantele de apartament, o soluție eficientă de purificare a aerului  

Plantele de interior modificate genetic ar putea deveni în curând soluții indispensabile pentru un mediu mai sănătos în interiorul caselor noastre. Neoplants, o companie startup din Franța, a dezvoltat în laborator o serie de plante ce pot absorbi poluarea din interior mult mai eficient decât purificatorul tradițional. Spre deosebire de un purificator care absoarbe doar materii pulverizate, aceste plante sunt eficiente împotriva compușilor organici volatili (COV), precum benzen, toluen și formaldehidă. Mai mult, plantele vor putea transforma poluarea absorbită în substanțe nutritive precum fructoză și aminoacid, pe care le pot folosi apoi pentru producerea proteinelor necesare.

Citește mai mult:

techcrunch.com – Neoplants Bioengineers Houseplants To Use Them As Air Purifiers

#SoluțiileLaCrizaClimaticăSuntLaÎndemână

„Soluțiile la criza climatică ne sunt la îndemână, dar, pentru a le fructifica, trebuie să luăm chiar astăzi măsuri urgente la toate nivelurile societății.” – Al Gore, fostul vicepreședinte al SUA și președinte al Climate Reality Project.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.