Newsletterul Green Anti Fake: Soluția reală este inovarea

Citește articolul complet aici.

Noi modalități eficiente de captare a carbonului

Recent, cercetătorii din cadrul organizației Wetlands au găsit o modalitate eficientă și simplă de a stoca peste un trilion de tone de dioxid de carbon. Aceștia au observat că un anumit tip de carbon albastru care se găsește de obicei în zonele umede, în special în cele mlăștinoase, permite îndepărtarea carbonului din atmosferă și captarea acestuia în condiții de siguranță. Din păcate, cele mai multe dintre aceste zone mlăștinoase se află într-un proces avansat de degradare ecologică, însă prin restaurarea și conservarea acestor zone umede, s-ar putea elimina până la 1,05 trilioane de tone de dioxid de carbon până în 2100.

Citește mai mult:
medium.com – The Simple Way To Remove A Trillion Tonnes of Carbon Dioxide

Tehnologiile Web3 și ReFi

Schimbările climatice reprezintă și o problemă de coordonare globală, iar tehnologiile inovatoare care pot transcende piedicile de natură birocratică pot juca un rol esențial. Două exemple de astfel de tehnologii inovatoare sunt Web3 și ReFi. Web3 este o tehnologie care valorifică blockchain-ul pentru a „descentraliza” managementul anumitor activități, în timp ce „ReFi” (“regenerative finance”) se bazează pe o nouă paradigmă economică care are la bază un sistem financiar alternativ, axat pe democratizarea bunurilor și a serviciilor financiare. Aceste tehnologii de descentralizare ar putea îmbunătăți coordonarea în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice, utilizând actorii și datele de la nivel local pentru a ghida politicile publice și pentru a direcționa resursele financiare acolo unde este mai mare nevoie de ele.

Citește mai mult:
ft.com – Crypto and climate change: can web3 help get us to net zero?

#SoluțiaRealăEsteInovarea

„Nu cred că este realist să credem că oamenii își vor schimba complet stilul de viață din cauza preocupărilor legate de climă. Soluția reală este inovarea, găsirea unor soluții mai ieftine și mai eficiente [privind producția și consumul de energie].” – declarația lui Bill Gates în cadrul unui episod al podcastului „Zero” realizat de Bloomberg.

Un comentariu la “Newsletterul Green Anti Fake: Soluția reală este inovarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.