Newsletterul Green ANTI-FAKE: Oslo, prima capitală din lume dotată cu un sistem integral de transport public cu emisii zero

Citește întregul fact checking aici.

În Spania, o nouă lege obligă companiile de tutun să plătească pentru curățarea  mucurilor de țigară aruncate în spațiile publice

Hotărârea face parte dintr-un pachet de măsuri menite să reducă deșeurile și să crească gradul de reciclare. Producătorii de țigări vor fi, de asemenea, responsabili pentru educarea publicului fumător în acest sens.

Resturile de țigară sunt deșeurile cele mai întâlnite în spațiile publice urbane din întreaga lume. Ele au nevoie de aproximativ 10 ani pentru a se descompune, timp în care eliberează substanțe toxice, precum plumbul si arsenul. Sunt, de asemenea, cel mai frecvent tip de poluare marină – depășind astfel sticlele și pungile de plastic – conform organizației non-profit Ocean Conservancy.

Noile reglementări de mediu din Spania includ, de asemenea, interzicerea tacâmurilor din plastic de unică folosință și a paielor din plastic. Hotărârile fac parte dintr-un demers la nivelul UE de a reduce deșeurile și de a promova reciclarea.

Citește mai mult:

Euronews.com – Tobacco companies must pay for clean up of discarded cigarettes in Spain

Theguardian.com – Tobacco companies to be billed for cleaning up cigarette butts in Spain

Firstpost.com – Explained: Why tobacco companies in Spain are being forced to pay for cleaning up cigarette butts

Oslo, prima capitală din lume dotată cu un sistem integral de transport public cu emisii zero

În 2023, Oslo va deveni capitala cu primul sistem de transport public complet electric, din întreaga lume. Rețeaua de transport include trenuri, tramvaie și feriboturi electrificate, precum și peste 200 de autobuze electrice deja în funcțiune. La acestea se vor adăuga încă 450 de autobuze electrice ce vor înlocui ultimele autobuze diesel rămase.

În Oslo, numărul mașinilor electrice depășește deja numărul mașinilor pe benzină, iar infrastructura pentru biciclete este bine dezvoltată. Toți acești factori contribuie și mai mult la obiectivul ambițios al administrației locale de a face din capitala Norvegiei primul oraș din lume cu emisii zero până în 2030.

Citește mai mult:

Cntraveler.com – This Scandinavian City Will Have the World’s First Fully Electric Public Transit System in 2023

Reuters.com – E-bus deal puts Oslo on track for zero-emissions public transport goal

Euronews.com – Norway to slash pollution with the world’s first zero-emissions public transport network

#Criza Climatică Produce Daune Ireversibile

„Dovezile științifice arată că, dacă nu luăm măsuri dramatice în următorul deceniu, ne-am putea confrunta cu daune ireversibile ale lumii naturale și cu prăbușirea societăților noastre.” Sunt cuvintele celebrului naturalist și realizator de documentare Sir David Attenborough, în productia BBC “Climate Change: the facts”.

Bbc.com: Climate change: Sir David Attenborough warns of ‘catastrophe’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.