Newsletterul Green ANTI-FAKE: Fenomenele meteo extreme nu sunt provocate cu ajutorul tehnologiei, cum fals s-a promovat pe social media

Citește întregul fact checking aici.

Oceanul planetar a atins un nivel record de temperatură pentru al patrulea an consecutiv

Temperatura oceanică a atins un nou record pentru al patrulea an consecutiv, conform unui studiu publicat în jurnalul Advances in Atmospheric Science. Excesul de căldură cauzat de criza climatică este absorbit de oceane, acumulându-se până la o adâncime de peste 1,6. km.

Autorii studiului au descoperit că gazele cu efect de seră au generat atât de multă căldură, încât apele adânci ale oceanelor vor continua să se încălzească timp de secole, chiar și după ce omenirea va înceta să folosească combustibili fosili. Oceanele au absorbit mai mult de 90% din energia termică generată de gazele cu efect de seră de la începutul Erei Industriale.

Măsurarea temperaturii oceanelor este una dintre cele mai bune modalități de a urmări cu exactitate modul în care temperatura de la suprafața Pământului a continuat să crească din 2016, când temperatura medie globală a atins un maxim istoric.

Citește mai mult:

Insideclimatenews.org Relentless Rise of Ocean Heat Content Drives Deadly Extremes

Springer.com – Another Year of Record Heat for the Oceans

Ambalaje ecologice din alge marine

E foarte posibil ca, în viitorul apropiat, mâncarea pe care o vom comanda să fie livrată într-un ambalaj din alge marine. Compania Notpla a prezentat o soluție ecologică pentru o gamă largă de ambalaje ce vor fi fabricate din alge marine și plante, ca alternativă la ambalajele din plastic.

Notpla folosește în mod special alge brune, o resursă regenerabilă care ajută la de-acidificarea oceanelor. Ambalajele din alge marine se descompun rapid în mod natural, într-o perioada de 4 – 6 săptămâni.

Un alt beneficiu important al folosirii acestui ambalaj alternativ este lipsa microparticulelor de plastic ce reprezintă o problemă uriașă atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Citește mai mult:

Greenmatters.com – 3 Eco-Friendly Packaging Materials That Are Doing Sustainability Right

Euronews.com – This start-up has just won £1m for its seaweed-based plastic alternative

Producebluebook.com – Plastic packaging from the sea

#FărăProtejareaPăduriiAmazonieneNuPutemAveaSecuritateClimatică

„Mă aflu astăzi aici pentru a vă spune că Brazilia este gata să reintre în joc … Nu putem vorbi de securitate climatică fără a vorbi de protejarea Pădurii Amazoniene. Vom face toate eforturile pentru a opri total defrișările până în 2030” – declarația lui Luiz Inácio Lula da Silva, președintele ales al Braziliei, cu ocazia COP27.

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.