Newsletterul Green ANTI-FAKE: Adevăratul cost al schimbărilor climatice se resimte în spitalele noastre și în plămânii noștri

Panourile solare pentru încălzirea apei – o soluție pentru criza energetică și schimbările climatice

Sursa: https://www.distilled.earth/p/90-of-homes-in-israel-have-a-solar

Circa 90% din locuințele din Israel folosesc panourile solare pentru încălzirea apei. După Israel și Cipru, țara cu cele mai multe panouri solare pentru încălzirea apei este Austria. De asemenea, în Rizhao, China, un oraș cu 3 milioane de locuitori, 98% dintre gospodării folosesc soarele pentru a-și încălzi apa. Toate aceste țări au adoptat utilizarea energiei solare în urma crizei petrolului din anii 1970. Astfel, guvernul israelian a impus încălzitoare solare de apă în toate casele noi, în timp ce în Barbados, autoritățile au subvenționat întregul cost al unui încălzitor solar de apă. În Rizhao, guvernul chinez a investit în cercetare și dezvoltare pentru încălzirea solară a apei, astfel încât, astăzi, prețul pentru un încălzitor cu panouri solare este similar cu prețul unui încălzitor tradițional.

Citește mai mult:

iea-shc.org – Solar Heat Worldwide Eddition 2022

latimes.com – China, green? In the case of water heaters, yes

Ce este Eco-Scorul?

Industria alimentară este responsabilă pentru un sfert din toate emisiile de gaze cu efect de seră. În acest context, cercetările World Wide Fund for Nature (WWF) susțin că impactul individual al oamenilor asupra acestor emisii ar putea fi redus la jumătate prin adoptarea unor comportamente responsabile. Spre exemplu, în Franța, 38% dintre consumatori iau în considerare proveniența unui aliment. În mod precis, ECO2 Initiative, o companie franceză, a produs o nouă etichetă alimentară concepută pentru a ajuta consumatorii să verifice impactul alimentelor asupra mediului. Eco-Score oferă produselor alimentare și preparatelor un scor pe o scară de la 0 din 100, în baza unor coduri de culori (de la verde închis la roșu) și litere (de la A la E). Eco-scorul se calculează în baza mai multor criterii printre care și originea ingredientelor, posibilitatea de reciclare, dimensiunea ambalajelor și utilizarea materialelor reciclate, impactul unui produs asupra speciilor pe cale de dispariție sau utilizarea ingredientelor naturale de sezon și a celor obținute în seră. În Franța, eticheta a fost adoptată deja de unele restaurante și companii de livrare online.

Citește mai mult:

foodnavigator.com – First Nutri-Score for nutrition, now Eco-Score for the environment: New FOP lands in France

unicef.org – Front-of-Pack Nutrition Labelling: A ‘How-to’ Guide for Countries

#Gestionarea schimbărilor climatice este o oportunitate nu un cost

„Adevăratul cost al schimbărilor climatice se resimte în spitalele noastre și în plămânii noștri. Povara pe care o reprezintă pentru sănătate sursele de energie poluante este acum atât de mare, încât trecerea la opțiuni mai curate și mai durabile pentru aprovizionarea cu energie, transporturi și sisteme alimentare se amortizează efectiv de la sine”, a precizat Dr. Maria Neira, directorul OMS pentru sănătate publică, mediu și determinanți sociali ai sănătății. „Dacă ne axăm pe problemele de sănătate, gestionarea schimbărilor climatice este o oportunitate, nu un cost”, a subliniat directorul OMS în anul 2018, în contextul lansării raportului „Sănătate și schimbări climatice” în cadrul Conferinței Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice de la Katowice, Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.