Newsletterul ANTI-FAKE: Să fie blândețe, umor și înțelegere

Șefii Meta, YouTube, TikTok și Twitter audiați în Senatul SUA

Mai mulți directori ai marilor companii tehnologice, printre care Meta, YouTube, TikTok și Twitter, au fost audiați săptămâna trecută de Senatul american în legătură cu măsurile insuficiente pe care le-au luat pentru combaterea dezinformării găzduite pe propriile lor platforme. Senatorii au acuzat companiile că au permis și încurajat proliferarea conținutului captivant și profitabil, chiar dacă acesta a inclus informații înșelătoare, periculoase sau discriminatorii.

Citește mai mult:

bloomberg.com – Big Tech Critics in Senate Struggle to Turn Talk Into Action

Citește articolul complet aici.

Citește articolul complet aici.

Prima operație chirurgicală complexă efectuată de un sistem complet robotizat

Un robot chirurgical de înaltă precizie a fost folosit cu succes pentru o operație de cancer la sân,  conducând la concluzia că sistemul este sigur. Robotul a fost testat de cercetătorii de la Universitatea Maastricht pe un grup de 20 de femei cu limfedem, împărțițe în două grupuri: unul pentru a primi doar intervenții chirurgicale manuale, celălalt pentru a fi operat de chirurgi folosind sistemul robotizat. Acesta este primul test uman al unui robot pentru „supermicrochirurgie”, vestea bună fiind că sistemul robotizat s-a dovedit a fi sigur și fezabil.

#Să fie blândețe, umor și înțelegere

„Critica este sănătoasă pentru toate persoanele sau instituțiile publice. Nicio instituție – primărie, monarhie, orice – nu are de ce să se aștepte să fie scutită de examenul critic din partea celor care le acordă susținere și loialitate, ca să nu mai vorbim de cei care sunt la polul opus. Cu toții suntem făcuți din același aluat social. Doar că această critică, fie că vine de la susținători, fie că vine de la oponenți, poate fi făcută cu blândețe, umor și înțelegere, ceea ce nu o face mai puțin eficientă.” declarația Reginei Elisabeta a II-a din 24 noiembrie 1992, într-un discurs rostit pentru a marca 40 de ani de la succesiunea la tron.

California adoptă o lege care asigură protecția datelor în cazul copiilor

Guvernatorul Californiei a promulgat  un proiect de lege care stabilește limite și restricții privind accesarea conținutului și a serviciilor adresate copiilor. Legea „Age-Appropriate Design Code Act ” impune mai multe setări de confidențialitate pentru acest grup demografic și îngreunează colectarea datelor de localizare în cazul utilizatorilor minori.

Citește mai mult:

forbes.com – California Enacts New Law Strengthening Data Protection For Children

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.