Newsletterul ANTI-FAKE: „Recompense pentru vânătorii de fake news”

Citește fact checking-ul integral aici.

Citește articolul complet aici.

Recompense pentru vânătorii de fake news, o idee care poate crește calitatea știrilor

Cum ar fi să primești o răsplată în bani de fiecare dată când identifici o știre falsă într-un ziar important sau în declarațiile unui politician? Doi  profesori de drept din Statele Unite au propus un astfel de sistem. Astfel, platformele web angajate să demaște știrile ar urma să fie evidențiate prin intermediul unui autocolant de garanție. La fel ca și în cazul altor produse pe care le consumăm frecvent, calitatea știrilor ar putea fi garantată, iar informațiile false sancționate, fără însă a afecta dreptul la liberă exprimare. O astfel de garanție ar oferi consumatorilor încredere în respectivul produs. Soluția propusă de cei doi profesori ar urma să reducă știrile false din media, dar și să încurajeze vigilența publicului.

Citește mai mult:

law.virginia.edu How Do You Stop Fake News? Guarantee the Truth

Brațul robotic cu tentacule inspirat de meduze, o invenție revoluționară a cercetătorilor de la Harvard 

O echipă de ingineri de la Harvard a dezvoltat un dispozitiv robotic de prindere echipat cu tentacule subțiri și flexibile pentru a manevra obiecte de formă neregulată sau fragile. Tentaculele pneumatice de cauciuc se pot înfășura în jurul obiectelor complexe mult mai ușor, fără o programare detaliată, și ar putea avea o gamă largă de aplicații în medicină sau agricultură. Invenția inspirată din lumea necuvântătoarelor se adaugă altor inovații recente din domeniul roboticii precum gândacii “cyborg” sau un sistem de prindere “necrobotic” făcut din carcasa unui păianjen mort.

Citește mai mult:

cybernews.com – Harvard scientists build a robot gripper with spaghetti-like tentacles

#LuptaPentruInformațiiCorecteAdevărȘiÎncredereEsteLuptaPentruDemocrație

„Bătălia cu care ne confruntăm cu toții în prezent este cea pentru informații corecte, adevăr și încredere. Fără aceste trei principii, nu putem avea o realitate comună, nu putem rezolva nicio problemă împreună și nu putem avea democrație”. A declarat laureata Nobel pentru Pace Maria Ressa în cadrul unui discurs ținut la Universitatea din Pennsylvania în Noiembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.