Newsletterul Anti-Fake: Cum să identifici dezinformarea pe Wikipedia

Descoperă fact checking-ul integral aici.

Citește articolul complet aici.

Cum să identifici dezinformarea pe Wikipedia

La fel ca rețelele sociale, Wikipedia a devenit parte a războiului informațional. Un studiu recent al Institutului pentru Dialog Strategic din Londra a identificat diverse strategii  prin care unele state încearcă să introducă informații de natură propagandistică în conținutul platformei. Mai mulți editori au încercat prin schimbări subtile sa influențeze narațiunile strategice despre războiul din Ucraina într-o direcție favorabilă Rusiei, adăugand link-uri spre website-uri si știri aflate sub controlul sau influența conducerii de la Kremlin. Cercetarea ar putea fi folosită pentru a crea algoritmi care să detecteze dezinformarea și să măsoare rezistența Wikipedia la formele de manipulare sistematică utilizate deja pe Facebook, Twitter, YouTube, și alte platforme majore.

Citește mai mult:

wired.com The Hunt for Wikipedia’s Disinformation Moles

Câinele robot inteligent, care a învățat singur să meargă

Un scenariu în care un câine robot învață să meargă singur în decurs de o orî, fără să fie programat să facă asta, pare desprins dintr-un film SF. Acum, acest lucru e posibil datorită inteligenței artificiale (AI) și a unei tehnici de învățare automată bazată pe algoritmi. În cazul câinelui robot, inginerii de la Universitatea California, Berkeley au aplicat un algoritm numit Dreamer, ce folosește experiențele trecute pentru a construi un model al lumii înconjurătoare. Astfel de algoritmi inovatori ce se adaptează foarte repede mediului înconjurător ar putea îmbunătăți și vehiculele conduse autonom.

Citeste mai mult:

technologyreview.com – This robot dog just taught itself to walk

#CombatereaDezinformăriiNecesităColaborareInternaționalăSporită

„Amenințările hibride, precum manipularea și denaturarea informațiilor, reprezintă o provocare tot mai mare pentru societățile, guvernele și instituțiile democratice din întreaga lume, și necesită o colaborare internațională sporită.” – declarația comună a miniştrilor de Interne ai statelor membre G7 din 18 Noiembrie 2022.

Un comentariu la “Newsletterul Anti-Fake: Cum să identifici dezinformarea pe Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.