Newsletterul ANTI-FAKE: Anti-Fake lansează Green Anti-Fake

Citește fact checking-ul complet aici.

SUA anunță noi măsuri pentru platformele digitale

În urma unei sesiuni de consultare cu experți de calibru, Administrația Biden a publicat o listă de „principii de bază pentru reforme în domeniul tehnologic”. Principiile  respective, denumite „Îmbunătățirea concurenței și responsabilizarea platformelor digitale”, includ: promovarea concurenței în sectorul tehnologic, adoptarea unor măsuri pentru asigurarea confidențialității utilizatorilor, inclusiv a minorilor, eliminarea protecției legale pentru marile companii tehnologice, creșterea transparenței cu privire la algoritmii utilizați de platforme și deciziile de moderare a conținutului, precum și eliminarea algoritmilor care iau decizii discriminatorii și pun în pericol anumite grupuri vulnerabile.

Citește mai mult:

reuters.com – White House unveils principles for Big Tech reform

Citește articolul complet aici.

Primul restaurant în care lucrează doar roboți

În San Francisco s-a deschis recent restaurantul Mezli, în care întregul proces, de la comandă, preparare și până la servire este complet automatizat/ robotizat. Restaurantul a fost conceput sub forma unui container frigorific, dotat cu mai multe echipamente capabile să porționeze ingredientele, să le pună în boluri, să încălzească mâncarea și apoi să o mute în locul unde clienții pot ajunge la ea.

Citește mai mult:

cnbc.com – Robot cooks are rapidly making their way into restaurant kitchens

#Jurnalist #Nu Creator de Conținut

„Nu sunt creatoare de conținut, sunt jurnalistă. Nu alerg după popularitate, dacă aș face-o, ar fi ca și cum aș rămâne permanent cantonată în perioada liceului.” – declarația jurnalistei Maria Ressa, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2021.

Lansarea newsletter-ului “Green Anti-Fake”

De săptămâna viitoare, redacția Anti-Fake lansează newsletter-ul „Green Antifake”. Acesta va conține o sinteză a celor mai importante știri despre schimbările climatice, inovațiile tehnologice pentru prevenirea sau atenuarea efectelor acestor schimbări, soluțiile adoptate de țări sau companii, precum și o analiză de tip fact-checking a informațiilor eronate care circulă în spațiul online occidental, inclusiv din România.

Abonează-te aici la newsletter-ul “Green Antifake”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.