Hackerii nord-coreeni țintesc cercetătorii din domeniul securității prin intermediul LinkedIn
Hackeri care ar lucra în numele guvernului nord-coreean au pretins că sunt angajatori și au lansat oferte de muncă din partea unor mari companii din domeniul securității. Potrivit unui raport publicat de Mandiant, aceștia au creat profiluri convingătoare pe platforma LinkedIn și s-au adresat experților și cercetătorilor din domeniul securității informatice cu oferte false de locuri de muncă, convingând „victimele” să continue conversația pe WhatsApp. Dacă atacatorii reușeau să mute conversația de pe LinkedIn spre WhatsApp, aceștia continuau să interacționeze cu ținta și îi trimiteau un atac phishing deghizat sub forma unui document personalizat Microsoft Word care conținea descrierea postului. Potrivit raportului, se presupune că aceste activități și tactici erau orientate în principal spre spionaj și colectarea informațiilor, deși unele elemente au vizat și generarea de câștiguri financiare.
Citește mai mult:
blog.google – Countering threats from North Korea
clearsky.sec – Operation ‘Dream Job’ Widespread North Korean Espionage Campaign
Franța va reglementa influencerii de pe rețelele sociale
Guvernul francez urmează să prezinte un plan pentru a reglementa activitatea comercială a influencerilor de pe rețelele sociale și pentru a se asigura că aceștia, precum și consumatorii conținutului lor, sunt mai bine protejați. Planul include o definiție legală a influencerilor și agenților acestora și consolidarea obligațiilor contractuale. Ar putea fi avută în vedere și interzicerea sau restricționarea promovării anumitor produse, precum și crearea unei etichete care să ateste responsabilitatea unui creator de conținut. La nivel global, industria de influencer marketing a fost estimată la circa 15,3 miliarde de euro în 2022. În prezent, singurele reglementări sunt inițiate de anumite platforme care impun influencerilor să precizeze dacă o postare este remunerată sau a fost realizată în colaborare cu o anumită companie.
Citește mai mult:
politico.eu – France targets scandal-hit world of online influencers
europe-consommateurs.eu – Influencers: obligations and responsibilities in Europe
#Platformele digitale au schimbat modul în care ne conectăm
„Platformele digitale au schimbat modul în care ne conectăm și ne implicăm în lume”, a declarat Audrey Azoulay, directorul general al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), în deschiderea evenimentului organizat de UNESCO cu privire la problema dezinformării pe internet.
„Doar dacă vom înțelege deplin natura acestei revoluții tehnologice, vom putea face din ea o revoluție care să nu aibă loc în detrimentul drepturilor omului, al libertății de exprimare și al democrației”, a adăugat Audrey Azoulay. „Pentru ca informația să rămână un bun comun, trebuie să reflectăm și să acționăm împreună acum”.
Azoulay a remarcat și faptul că „în pofida resurselor lor imense, platformele alocă astăzi foarte puține resurse pentru educarea utilizatorilor sau pentru moderare, care rămâne inexistentă sau este uneori foarte ușor de contestat în marea majoritate a limbilor; iar această moderare este, de asemenea, foarte inegală între regiunile lumii”.