Newsletter-ul ANTI-FAKE: Cum recunoaștem un deepfake?

Citește fact checking-ul integral aici.

Cum recunoaștem un deepfake?

În era deepfake-urilor, poate fi extrem de dificil să îți dai seama dacă un videoclip este real sau nu. Ar trebui să fii îngrijorat? Nu, dar ar trebui să fii pregătit. Într-un material publicat în 2022, DW explică pe larg cum putem depista deepfake-urile și avansează un listă de recomandări în acest sens:

Citește mai mult:

dw.com – How do I spot a deepfake?

Va revoluționa ChatGPT economia?

Noile modele de Inteligentă Artificială (IA) vor transforma în mod fundamental piața muncii. În timp ce marile companii văd în IA o oportunitate clară de profituri substanțiale, impactul probabil al acestei tehnologii asupra angajaților și asupra economiei în ansamblu este mai puțin conștientizat. ChatGPT și alte modele AI generative recent lansate au potențialul de a automatiza tot felul de sarcini despre care se credea anterior că erau apanajul exclusiv al creativității și rațiunii umane, de la redactarea textelor, crearea graficelor până la sinteza și analiza datelor. Acest lucru i-a determinat pe economiști să își pună semne de întrebare cu privire la efectele potențial negative asupra locurilor de muncă și productivității generale.

Progresele din ultimul deceniu ale inteligenței artificiale și ale altor instrumente digitale sunt, într-adevăr, uimitoare, dar contribuția lor la creșterea prosperității și la dezvoltare economică este descurajantă. Câțiva investitori și antreprenori au devenit foarte bogați, dar majoritatea oamenilor încă nu beneficiază de pe urma ultimelor inovații, existând chiar amenințarea pierderii masive a locurilor de muncă în urma automatizării.

Diane Coyle, economist la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, recunoaște că nu există soluții facile pentru aceste probleme. O posibilă variantă ar fi, în opinia sa, crearea unei organizații internaționale dedicate problematicii IA, după modelul CERN, organismul european interguvernamental de cercetare nucleară cu sediul la Geneva. Acest centru ar urma să fie echipat cu o putere uriașă de calcul necesară pentru a rula modelele care să permită dezvoltarea, în continuare, a tehnologiei IA, dar într-un mediu reglementat.

Citește mai mult:

technologyreview.com – ChatGPT is about to revolutionize the economy. We need to decide what that looks like.

#Nu un produs al comunismului chinez ci un rezultat al capitalismului de supraveghere american

„TikTok nu este un produs al comunismului chinez, este un produs al capitalismului de supraveghere american”, a opinat Justin Hendrix, editor și CEO al Tech Policy Press, într-un material intitulat „Congresul are partea sa de responsabilitate pentru efectele nocive produse de TikTok”. Acesta a adăugat că, „în cazul în care Congresul chiar dorește să se ocupe de aceste efecte nocive, ar trebui interzică publicitatea targetată, nu TikTok-ul”.

Un comentariu la “Newsletter-ul ANTI-FAKE: Cum recunoaștem un deepfake?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.