Newsletter-ul ANTI-FAKE: Alertă venită din industria High-Tech: Inteligența Artificială, o amenințare în cazul pandemiilor și al războiului nuclear

Citește fact checking-ul integral aici.

Citește articolul complet aici.

Story Engine, programul de Inteligență Artificială care te ajută sa îți scrii propriul roman

Aplicația de ficțiune generativă Sudowrite a lansat un program pentru scrierea de literatură, numit Story Engine. Un experiment realizat de cei de la The Verge a demonstrat cât de ușor se poate genera un roman scris în întregime cu ajutorul IA. Story Engine a generat conținut la fiecare pas al procesului de scriere al romanului, chiar și titlul obținut, Marea Electrică, fiind tot un produs al IA.

Interfața Story Engine oferă o serie de casete de text automatizate care formează baza procesului său de scriere. Utilizatorul introduce o idee în câmpul de start. Programul folosește apoi mai mulți pași pentru a o extinde și dezvolta până la un produs finit. Există o casetă „rezumat”, în care un buton poate transforma tot conținutul într-un rezumat mai lung. O casetă „plan” traduce automat rezumatul într-o listă de capitole. Există chiar și o casetă dedicată ce generează descrieri pentru personajele individuale ale narațiunii. Unele casete au o opțiune de „rescriere”, care permit  introducerea unor indicații precum „narațiune mai dramatică” sau „mai multă descriere fizică”, IA fiind capabil să revizuiască textul instantaneu pentru obținerea acestor efecte stilistice.

Citește mai mult:

theverge.com – I tried the AI novel-writing tool everyone hates, and it’s better than I expected

Alertă venită din industria High-Tech: Inteligența Artificială, o amenințare în cazul pandemiilor și al războiului nuclear

Directori de top în domeniul IA de la Microsoft și Google, inclusiv CEO-ul OpenAI, Sam Altman, s-au alăturat unui grup de experți și profesori de la universități prestigioase precum Harvard, ce avertizează asupra riscului dispariției omenirii datorat inteligenței artificiale.

Evoluțiile recente în domeniul IA au creat instrumente despre care susținătorii acestei tehnologii spun că pot fi folosite în cele mai diverse domenii, de la diagnosticare medicală până la scrierea de documente juridice. Dar acest lucru a stârnit temeri că tehnologia ar putea duce la încălcări ale confidențialității, campanii de dezinformare și poate deveni instrument de represiune în mână celor aflați la putere. Sistemele IA prezintă o serie de amenințări, precum utilizarea lor care permite supravegherea în masă, alimentarea unor algoritmi de „poliție predictivă” sau facilitarea dezinformării.

Scrisoarea, sub forma de avertizare, a cercetătorilor și antreprenorilor din domeniul IA, coincide cu reuniunea Consiliului pentru Comerț și Tehnologie SUA-UE din Suedia, unde politicienii din cele două mari blocuri economice sunt așteptați să vorbească despre reglementarea IA.

Citește mai mult:

theverge.comTop AI researchers and CEOs warn against ‘risk of extinction’ in 22-word statement

Reuters.com – Top AI CEOs, experts raise ‘risk of extinction’ from AI

#Inteligența Artificială Nereglementată Este La Fel de Periculoasă Pentru Omenire ca Pandemiile sau Războiul Nuclear

„Combaterea riscului de extincție din cauza Inteligenței Artificiale ar trebui să fie o prioritate globală, alături de combaterea altor riscuri macro-sociale, precum pandemiile sau războiul nuclear”. Declarația comună aparține unui grup de peste 350 de semnatari, incluzând oameni de știință și directori de top de la mari companii high-tech, și a fost publicată de către Centrul nonprofit pentru Siguranța Inteligenței Artificiale (CAIS) din San Francisco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.