Focus România: Încrederea românilor în alte state

Atunci când vine vorba de încrederea publică, românii tind să se îndrepte către VEST. Conform sondajului „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”, cel mai ridicat nivel de încredere a românilor s-a observat în cazul Germaniei (57,6%), aceasta fiind urmată de Uniunea Europeană (51,6%), NATO (49,4%) și SUA (47,2%). În cazul Chinei și Rusiei, procentul de încredere a românilor a fost de 19%, respectiv 16%. Variabilele care determină aceste valori sunt: vârsta, nivelul de educație, venitul, genul și mediul de proveniență. Astfel, comparând cel mai ridicat procent de încredere cu cel mai scăzut, persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cele cu un nivel de educație mai ridicat sau persoanele care lucrează în mediul privat tind sa aibă o încredere mai mare în Germania, în timp ce, atunci când vine vorba de Rusia, încrederea este mai prezentă în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

Citește mai mult:

https://www.caleaeuropeana.ro/sondaj-inscop-peste-50-dintre-romani-au-incredere-in-germania-si-ue-si-aproape-jumatate-in-nato-si-statele-unite-increderea-in-rusia-si-china-sub-20/

55 comentarii la “Focus România: Încrederea românilor în alte state

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.