Focus România: UiPath, prima companie românească listată la Bursa din New York

După ce în 2018, UiPath a fost evaluată la peste un miliard de dolari, devenind primul start-up românesc care a dobândit statutul de „unicorn”, compania a fost listată la Bursa din New York cu o valoare de 29 de miliarde de dolari. Start-up-ul înființat în anul 2005 a valorificat cu succes cererea mare a investitorilor pentru inovații în domeniul tehnologic. Astfel, UiPath a reușit să-și majoreze intervalul de preț vizat cu ocazia ofertei publice inițiale (IPO), de la un interval cuprins între 43 și 50 de dolari pe acțiune, până la unul cuprins între 52 și 54 de dolari pe acțiune. La finalul anului 2020, compania a înregistrat venituri de 607,60 de milioane de dolari și dorește să își continue creșterea, pe fondul interesului crescut al companiilor privind automatizarea proceselor de business.

Citește mai mult:

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/04/21/uipath-a-strans-1-34-miliarde-de-dolari-prin-oferta-publica-initiala-derulata-la-bursa-de-la-new-york–700325

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.