Focus România: Salariul mediu nominal net a crescut  în 2020 față de anul 2019

Finalul anului 2020 a fost unul fericit din punct de vedere al creșterii salariale. În luna noiembrie, în România s-a înregistrat o creștere cu 2% a salariului mediu față de luna octombrie 2020.  Comparând salariul mediu nominal net din anul 2019 cu cel din anul 2020, se poate observa o creștere cu 7,3%. Potrivit Institutului Național de Statistică, cele mai mari valori ale salariului mediu nominal net se regăsesc în industria IT, iar cele mai mici în domeniul HORECA. Cele mai mari creșteri procentuale au fost înregistrate în domenii precum: fabricarea tutunului, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor și transporturile pe apă. În domeniile activităților culturale și fabricării produselor farmaceutice de bază au fost vizibile scăderi ale salariului mediu net, însă acest lucru poate fi cauzat de întreruperea activității din cauza pandemiei de COVID-19.Citește mai mult:
https://www.gandul.ro/financiar/cariere-financiar/piata-muncii/castigul-salarial-mediu-net-crestere-de-2-in-noiembrie-2020-it-istii-de-cinci-ori-mai-bine-platiti-decat-cei-din-horeca-19568916

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.