Focus România: România se confruntă cu un declin demografic accentuat

Populația statelor membre ale UE este în scădere, cel mai semnificativ declin înregistrându-se în țări precum Bulgaria, Letonia, România, Croația și Italia. În România, în 2020 numărul persoanelor decedate l-a depășit pe cel al nou-născuților, estimându-se că, până în 2050, populația țării va scădea la 16 milioane de locuitori. Alte două cauze ale declinului demografic sunt: migrația persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 44 de ani și creșterea indicelui de îmbătrânire demografică (121,3 persoane vârstnice la 100 de tineri în 2020, față de 118,2 în 2019). Declinul demografic afectează puternic economia, iar pentru remedierea depopulării masive, guvernanții au în vedere soluții precum: construirea de creșe și after-school-uri, stimulente financiare sau extinderea vârstei de pensionare, de la 65 la 70 de ani.

Citește mai mult:

digi24.ro – Câți locuitori va mai avea România peste 30 de ani. Expert în demografie: Pierderea de 100.000 din 2020 e enormă, va fi și mai dramatic

insse.ro – Tendințe sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.