Focus România: România – printre statele cu cele mai mici venituri provenite din impozitare

Față de celelalte state europene, România se află la coada clasamentului în materie de venituri provenite din impozite și contribuții sociale. În 2019, procentul de venituri totale din impozitare a fost de 26% din PIB, ca urmare a nivelurilor mici de taxare (comparativ cu media europeană) și a capacității scăzute de colectare a taxelor. Cele mai mari venituri au fost înregistrate din impozitarea muncii și a consumului, 12%, respectiv 10% din PIB, în timp ce taxele provenite din impozitarea capitalului sunt de aproximativ 4% din PIB. România are cel mai mare deficit de colectare a TVA-ului din UE, procentul de 34% estimat anual de Comisia Europeană nefiind încasat. Procentele de impozitare ale României sunt printre cele mai mici din UE, cea mai mare parte din companii fiind înregistrate ca microîntreprinderi, care plătesc impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit; impozitul pe dividende este stabilit la 5%, iar cel pe succesiune la 1% din valoarea transferată.

233 thoughts on “Focus România: România – printre statele cu cele mai mici venituri provenite din impozitare

  1. sklep spune:

    Wow, fantastic weblog layout! How long have you ever been running a
    blog for? you made blogging glance easy. The overall glance of your website is wonderful, let alone the content!
    You can see similar here e-commerce

  2. fitpresso spune:

    The most talked about weight loss product is finally here! FitSpresso is a powerful supplement that supports healthy weight loss the natural way. Clinically studied ingredients work synergistically to support healthy fat burning, increase metabolism and maintain long lasting weight loss. https://fitspresso-try.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.