Focus România: Rata de incidență declanșează scenariul roșu

În București, pragul de 3 cazuri la mia de locuitori a fost depășit duminică, 18 octombrie. Conform autorităților, aceasta presupune intrarea în scenariul roșu la 48 de ore și luarea următoarelor măsuri: închiderea cinematografelor, a casinourilor, a restaurantelor și cafenelelor la interior cu excepția hotelurilor, interzicerea concertelor și a spectacolelor. Totodată se va introduce obligația purtării măștii în toate spațiile deschise. În ceea ce privește școlile, acestea vor fi închise cel mai probabil marți, afirmă Ministrul Educației. Și județele Alba și Vâlcea se apropie de acest scenariu. Transferarea activităților școlare în mediul online vine în contextul în care România se confruntă în continuare cu probleme în ceea ce privește dotarea digitală în școli.

Citește mai mult:
digi24.ro – DOCUMENT. Hotărârea prin care Guvernul prelungește starea de alertă de la 15 octombrie. Ce măsuri trebuie respectate
mediafax.ro – Se pregătesc de scenariul roșu în școlile din Romania
ec.europa.eu – 2nd Survey of Schools: ICT in Education

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.