Focus România: Percepția publică privind sursele dezinformării în România

Mai mult de jumătate dintre români sunt de părere că prin intermediul posturilor TV, a site-urilor de știri sau platformelor sociale, unele state susțin acțiuni de propagandă și dezinformare în România, potrivit sondajului „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”. 24% dintre respondenți consideră că Rusia susține cele mai multe acțiuni de acest fel. Pe locul următor se află UE cu 18,5%, China cu 14,8%, Ungaria și SUA cu 9,2% și Germania cu 3,3%. Sondajul arată și că românii tind să aibă mai multă încredere în informațiile difuzate de posturile de radio (40,6%), în timp ce încrederea în informațiile difuzate de posturile de televiziune sau distribuite prin intermediul rețelelor sociale este foarte scăzută.

Citește mai mult:

https://www.caleaeuropeana.ro/sondaj-inscop-58-dintre-romani-sunt-de-parere-ca-unele-state-sustin-actiuni-de-propaganda-si-dezinformare-in-romania-prin-mass-media-sau-facebook/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.