Focus România: Nevoia de strategii în domeniul securităţii cibernetice

Securitatea cibernetică a căpătat o vizibilitate majoră odată cu adoptarea mediului de lucru hibrid. Conform unui studiu Microsoft, la care au participat șase state din Europa Centrală și de Est, printre care și România, peste jumătate dintre companiile prezente în aceste state nu au o strategie de securitate cibernetică bine definită. Dintre companiile din România participante la studiu, 58% au declarat că nu au o strategie completă atunci când vine vorba de securitatea cibernetică. Principala arie de interes pentru respondenții români (61%) este securizarea accesului la resursele organizaționale, de la domiciliu sau din alte locaţii, iar cea mai mare îngrijorare a companiilor provine din ameninţările de tip ransomware, malware şi din tentativele de phising (tentative de fraudă). De asemenea, 32,5% dintre companii au declarat că nu au întâmpinat probleme de securitate cibernetică, lucru care evidențiază o educație precară în domeniu, procentul fiind cel mai ridicat din regiune. Îngrijorător este faptul că doar 20% dintre companii susțin că vor defini o strategie de securitate, media regională fiind de 46%, iar 10,5% nu consideră necesară îmbunătățirea nivelului de securitate cibernetică.

Citește mai mult:

https://www.news.ro/economic/studiu-peste-jumatate-dintre-companiile-din-europa-centrala-si-de-est-nu-au-o-strategie-complexa-de-securitate-cibernetica-1922401219182021051120205713

270 thoughts on “Focus România: Nevoia de strategii în domeniul securităţii cibernetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.