Focus România: Limba română – pe piața europeană a tehnologiei limbajului

Institutul de Cercetări pentru Inteligență Artificială „Mihai Drăgănescu“ al Academiei Române și-a anunțat participarea în proiectul european „Limbajul în era om-mașină“ – LITHME. Proiectul are ca obiectiv reducerea decalajului dintre specialiștii lingviști și cei din tehnologie, prin integrarea tehnologiei la nivelul simțurilor umane. Cercetătorii români vor putea crea resurse lingvistice și instrumente, precum dispozitive portabile care pot participa activ la conversații, ochelari și căști inteligente capabile să traducă vorbele altei persoane sau chatbot-uri. Inițiativa va asigura limbii române un loc important pe piața europeană a tehnologiei limbajului. Proiectul „Limbajul în era om-mașină“ a fost lansat în 2020 și explorează felul în care progresul tehnologic va putea schimba limbajul și comunicarea de zi cu zi.

Citește mai mult:
ajrp.org – Proiectul „Limbajul în era om-mașină“ – LITHME: cercetătorii români creează resurse lingvistice și instrumente care asigură limbii române un loc important pe piața europeană a tehnologiei limbajului
lithme.eu – Language In The Human-Machine Era

118 comentarii la “Focus România: Limba română – pe piața europeană a tehnologiei limbajului

  1. vpn special spune:

    obviously like your web-site but you need to test the spelling on several of your posts.
    A number of them are rife with spelling issues and I to find it
    very troublesome to tell the truth then again I’ll certainly come back again.

    My web-site …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.