Focus România: Centrul CYBER al UE, găzduit la București

Pe fondul preocupărilor de asigurare și sporire a securității infrastructurii digitale, Consiliul Uniunii Europene a adoptat marți, 20 aprilie, regulamentul de instituire a Centrului european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul Cyber), cu sediul la București. Prin această inițiativă, se dorește construirea unui centru european de expertiză tehnologică în materie de securitate cibernetică, cu rol de gestionare a fondurilor europene dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice, disponibile prin programele de finanțare ale UE, Europa Digitală și Orizont Europa și care va coopera cu Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA). Centrul va genera oportunități de dezvoltare a domeniului digital, jucând un rol important pentru economia națională și pentru creșterea prestigiului țării la nivelul Uniunii Europene.

Citește mai mult:

https://mfinante.gov.ro/despre-minister/-/asset_publisher/uwgr/content/rom-c3-a2nia-intr-c4-83-c3-aen-etapa-de-opera-c8-9bionalizare-a-centrului-cyber-al-uniunii-europene-g-c4-83zduit-la-bucure-c8-99ti

112 comentarii la “Focus România: Centrul CYBER al UE, găzduit la București

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.