Focus România: Accesarea online a informațiilor legate de sănătate nu este agreată de români

Cetățenii români se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește accesarea informațiilor legate de sănătate pe internet. Conform Eurostat, clasamentul este condus de Finlanda, unde 77% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au căutat informaţii online legate de accidentări, boli, nutriţie sau îmbunătăţirea sănătăţii, urmată de Olanda (76%), Danemarca (72%) și Germania (70%). În schimb, doar 28% dintre români și 29% dintre bulgari au făcut același lucru. Observăm că România se plasează cu mult sub media UE, de 55%. O limitare a sondajului este că majoritatea datelor au fost colectate anterior izbucnirii pandemiei de COVID-19. În contextul acestei crize de sănătate, ne așteptăm ca interesul acordat informării, pe teme de sănătate, din mediul online să fi crescut semnificativ.

Citește mai mult:

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/04/06/romanii-sunt-pe-ultimul-loc-in-ue-la-cautarea-de-informatii-online-legate-de-sanatate–691295

121 thoughts on “Focus România: Accesarea online a informațiilor legate de sănătate nu este agreată de români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.