Focus România: Consiliul Concurenței a amendat compania farmaceutică GSK cu 12 milioane de lei

Consiliul Concurenței a sancționat GlaxoSmithKline (GSK) cu 11,9 milioane de lei pentru că în 2017 compania a încetat să livreze pe piață un medicament. Conform Consiliului Concurenței, GSK nu a respectat unele angajamente pe care și le-a asumat în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă. GSK şi-a asumat că va furniza, timp de doi ani, pe piaţa românească, medicamentul Seretide, folosit în tratamentului astmului bronşic şi bolii pulmonare obstructive cronice, însă în 2017 a încetat livrarea preparatului. Compania farmaceutică a declarat că şi-a îndeplinit angajamentele şi îşi rezervă dreptul de a ataca în instanţă amenda primită de la această autoritate.Citește mai mult:
Detalii despre investigația realizată de Consiliul Concurenței:
https://www.zf.ro/companii/consiliului-concurentei-investigheaza-glaxosmithkline-pentru-posibil-abuz-de-pozitie-dominanta-multinationala-raspunde-cu-mai-multe-angajamente-14699610
Ce angajamente nu a respectat GlaxoSmithKline:
https://www.economica.net/glaxosmithkline-amendata-cu-11-9-milioane-de-lei_189139.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.