Fact-checking-ul săptămânii: Informația că Forumul Economic Mondial încearcă să vaccineze populația prin deversarea în rețelele publice de apă a vaccinurilor Covid este falsă

Context

Afirmațiile false despre vaccinul anti-Covid continuă să circule online, la mai bine de doi ani de la debutul lor din decembrie 2020. O postare recentă de pe rețeaua X/Twitter a scos din context înregistrări video de la o conferință de presă a Forumului Economic Mondial din 2022 pentru a sugera, în mod înșelător, că vorbitorul a propus deversarea de vaccinuri COVID-19 în apa potabilă.

Profesoara Mazzucato din cadrul UCL Londra a vorbit la o conferință de presă în mai 2022 la Davos, Elveția, anunțând înființarea unei noi organizații – Comisia Globală pentru Economia Apei – a cărei copreședinte este.

Narațiuni alimentate de astfel de conținuturi false/ înșelătoare:

“Omenirea a fost mințită în legătură cu vaccinul anti-Covid-19”.

“Elita globalistă are un plan secret de control al populației.”

Evaluarea noastră:

Afirmații false și scoaterea din context a unor declarații făcute într-o conferință desfășurată în 2022. Nimeni din cadrul WEF nu a declarat vreodată că organizația are în plan deversarea vaccinurilor Covid în rețelele publice de apă. O cercetătoare care a vorbit în cadrul unui eveniment la Davos a comparat ratele globale de vaccinare împotriva COVID-19 cu abordarea problemelor globale legate de apă. Ea a discutat despre echitatea resurselor de apă și a spus că o astfel de abordare este în interesul tuturor, comparând-o cu vaccinarea în timpul pandemiei de COVID-19. Se menționează vaccinarea împotriva COVID-19 și resursele de apă în același comentariu, dar videoclipul omite contextul observațiilor.

Disclaimer!

Antifake scoate la suprafață și analizează conținuturi eronate, înșelătoare sau pur și simplu false, nu pentru a le amplifica sau a le oferi o vizibilitate nedorită în spațiul public, ci pentru a crește nivelul de conștientizare publică pe marginea lor.

Sursele noastre de fact-checking:

Reuters.com – Fact Check-Panelist did not say WEF would add vaccines to water

Politifact.com – Speaker at World Economic Forum conference proposed adding COVID-19 vaccines to water supply

2 comentarii la “Fact-checking-ul săptămânii: Informația că Forumul Economic Mondial încearcă să vaccineze populația prin deversarea în rețelele publice de apă a vaccinurilor Covid este falsă

 1. e-commerce spune:

  I see You’re in point of fact a good webmaster.
  The website loading speed is incredible. It kind of feels that
  you’re doing any distinctive trick. Moreover, the contents
  are masterwork. you have performed a fantastic task in this subject!
  Similar here: sklep internetowy and also here:
  Sklep

 2. 프라그마틷 spune:

  프라그마틱 슬롯에 대한 글 정말 잘 읽었어요! 더불어, 제 사이트에서도 프라그마틱과 관련된 정보를 얻을 수 있어요. 함께 교류하며 더 많은 지식을 얻어보세요!
  프라그마틱 무료

  프라그마틱은 항상 최고의 게임을 제공하죠! 여기에서 더 많은 흥미진진한 정보를 얻을 수 있어 기뻐요.

  https://www.12315qo.cn/
  https://www.12315amb.cn/
  https://www.12315nv.cn/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.