Psihologia dezinformării: Cercetătorii recomandă: informați-vă din surse oficiale!

Pandemia de COVID-19 reprezintă „terenul fertil” pentru o serie întreagă de incertitudini și temeri. În acest context, tot mai mulți oameni încearcă să găsească răspunsuri la diferite întrebări în informațiile disponibile public. Aici, însă, intervine problema supraabundenței de informații, fenomen care a dobândit o amploare considerabilă în ultima perioadă. Cercetătorii arată faptul că expunerea la prea multe informații (fie ele credibile sau nu) este adeseori asociată cu stări anxioase – pentru că nu pot cuprinde toate informațiile pe care le întâlnesc, oamenii nu știu ce să mai creadă. De exemplu, cu privire la cifre (numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2, numărul de decese, numărul de persoane vaccinate etc.), datele pot fi diferite în funcție de sursa acestora și/ sau în funcție de metoda de raportare. La fel și unele grafice care prezintă diferite aspecte cu privire la pandemie. Efectele acestor discrepanțe – aparent inocente – pot fi severe și pot include alimentarea unei stări de nesiguranță în rândul populației. Astfel, una dintre soluții și, poate, cea mai accesibilă este aceea de a folosi doar sursele oficiale de informare cu privire la pandemia de COVID-19.Citește mai mult:
Eurek Alert! – „COVID-19 information overload leads to simple but unhelpful choices”
The Conversation – „Coronavirus numbers confusing you? Here’s how to make sense of them”

2 thoughts on “Psihologia dezinformării: Cercetătorii recomandă: informați-vă din surse oficiale!

  1. zoritoler imol says:

    It?¦s actually a great and helpful piece of information. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.