Pe urmele fake-ului: Și Instagram greșește câteodată: cazul moscheii Al-Aqsa

Un raport al Buzzfeed News arată că Instagram a înlăturat postările și a restricționat hashtag-urile legate de moscheea Al-Aqsa, unul dintre cele mai importante lăcașe de cult ale Islamului, după ce sistemul de moderare a conținutului de pe platformă ar fi asociat, în mod greșit, denumirea moscheii cu numele unei organizații teroriste. Această eroare, raportată chiar de un angajat al companiei și pusă pe seama sistemului de moderare a conținutului, nu este singulară. Acuzația că Facebook cenzurează postările despre moscheea Al-Aqsa are loc într-o perioadă în care Orientul Mijlociu este zguduit de violenţe. Conflictele au izbucnit la mijlocul lunii aprilie, odată cu începerea Ramadanului, timp în care 53 de palestinieni și-au pierdut viața și peste 300 de persoane au fost rănite. Pe măsură ce tensiunile au escaladat, tot mai mulți oameni au folosit Instagram și Facebook pentru a disemina informații de la fața locului – de la evacuările forțate ale palestinienilor din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est până la violențele de la Al-Aqsa – iar multe dintre postările lor au fost restricționate. În acest context, Facebook a asigurat utilizatorii că acestea sunt doar erori tehnice, care nu ar fi trebuit să se întâmple. Totuși, unii angajați ai companiei consideră că astfel de erori sunt inacceptabile.

Vezi mai mult:

businessinsider.comInstagram reportedly removed posts about a holy Islamic mosque after the company associated #alAqsa with a terrorist organization amid Palestinian-Israeli violence

msn.comFacebook, Instagram apologize for restricting posts about Al Aqsa Mosque raid

Leave a Reply

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.