Pe urmele fake-ului: Efectele dezinformării: Părinții nu își duc copiii la școală de frica vaccinării anti-COVID-19

Săptămâna trecută, mai mulţi părinţi din orașul Murgeni, Vaslui, au declarat că refuză să-şi lase copiii la şcoală după ce un elev a răspândit zvonul că aceștia sunt testați și vaccinaţi împotriva COVID-19. Elevul a mințit în încercarea de a-și motiva absențele, însă părinții au luat cu asalt școala, au făcut transmisii Live pe Facebook, au scris postări pe rețelele sociale și au dat declarații unor televiziuni pentru a relata acțiunile medicale desfășurate fără acordul lor.

Situația din Murgeni este o confirmare reală a consecințelor unor dezinformări alimentate de fricile populației. Spațiul online românesc abundă în informații false, unele cu un potențial periculos pentru sănătate despre vaccinarea forțată, dictatura medicală, toxicitatea și ineficiența vaccinurilor sau controlul populației.

Evenimentele întâmplate demonstrează nu doar lipsa totală de încredere a cetățenilor în autoritățile și sistemul de sănătate, dar și gradul de informare a populației cu privire la pandemie, în contextul în care un vaccin acceptat de comunitatea medicală încă nu există.

Citește mai mult:
bbc.com – Coronavirus: Facebook, Twitter and YouTube ‘fail to tackle anti-vaccination posts’
mediastandard.ro – De ce merg mână în mână populismul și mișcarea anti-vaccin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.