Newsletterul GREEN ANTI-FAKE: „Planeta arde!”

Citește articolul complet aici.

Clean Tech

După mai multe luni de negocieri, Congresul SUA a adoptat un pachet de referință privind schimbările climatice, acordând sute de miliarde de dolari în credite fiscale pentru domeniul cleantech din următorii zece ani. Cleantech (clean technology) desemnează companiile și tehnologiile care urmăresc să îmbunătățească sustenabilitatea mediului (surse de energie regenerabilă, noi metode de reciclare și alte practici ecologice). Investițiile în domeniul cleantech au crescut substanțial de când termenul a fost popularizat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1990. Astăzi, locurile de muncă din domeniu sunt printre cele cu cea mai rapidă creștere în Statele Unite.

Citește mai mult:
techstars.com – Cleantech: What is it and where is it going?

Tehnologia digitală poate accelera sustenabilitatea alimentară

Pentru a satisface nevoile alimentare ale unei populații globale în continuă creștere, este nevoie de producție alimentară durabilă atât pentru planetă, cât și pentru societate. Astfel, industria alimentară trebuie să abordeze mai multe probleme complexe, de la emisiile de gaze cu efect de seră și defrișările, siguranța angajaților și salariile corecte, până la nutriția și sănătatea consumatorilor. Experții recomandă patru direcții de acțiune la nivel colectiv, anume: asigurarea infrastructurii digitale pentru fermieri, transparența datelor cu privire la parcursul alimentelor de la fermă la consumator, reducerea risipei alimentare și încurajarea consumatorilor să-și schimbe obiceiurile alimentare pentru a trece la un sistem alimentar durabil.

Citește mai mult:
impact.economist.com – The food sustainability index

#TaxațiCompaniileEnergetice

„Giganții din domeniul energiei se înfruptă din sute de miliarde de dolari în subvenții și profituri uriașe, în timp ce bugetele gospodăriilor se prăbușesc, iar planeta arde” – declarația secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la Adunarea Generală a ONU de la New York

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.